Osteopati
Spændinger og låsninger kan sætte sig som smerter og ubehag hos hunden - fuldstændig som hvis vi andre har ondt i ryggen eller hovedpine. Osteopati kan hjælpe din hund til at få det godt igen.
En osteopatisk konsultation begynder med at du fortæller om din hund og dens udfordringer. Jeg betragter hunden og mærker den igennem med mine hænder for at finde de ubalancer, der næsten altid vil være at finde. Derefter kommer din hund op på briksen, hvor den osteopatiske justering begynder.
Under justeringen arbejder jeg med hele hundens krop, da kroppen skal ses som en helhed. Eksempelvis vil en låst nakke som regel hænge sammen med problemer i korsben og bækken, og det er derfor nødvendigt at få løsnet op for det hele.
Mine hænder løsner blidt de spændinger, låsninger og andre ubalancer, der er i hunden. Behandlingen er en blanding af ganske blide manipulationer, muskelafslappende teknikker og kranio sakral terapi. Det føles meget behageligt, og de fleste hunde sidder eller ligger roligt og afslappet og nyder det. Formålet med behandlingen er at hjælpe hundens krop tilbage til den naturlige balance mellem bindevæv, muskler, knogler, nerver og organer, som gør at det føles godt at være hund.
Osteopati er effektivt ved både akutte problemer samt skader eller ubehag, som er opstået over længere tid.
Dyrlæge eller ej
En osteopatisk kontrol eller justering kan ikke erstatte et besøg hos dyrlægen. Hvis du er i tvivl om din hund skal til dyrlæge, så er en tur til dyrlægen altid det rigtige valg.
Du vil også kunne opleve, at jeg beder dig om at få din hund tjekket hos dyrlægen, hvis den ikke reagerer som forventet på osteopatien, eller hvis jeg af andre årsager mener, at en dyrlægevurdering er nødvendig.
Min hund virker ikke, som om den har ondt
Hunde er verdensmestre i at skjule for os, når det gør ondt. Det er upraktisk, men det er desværre sådan, det er.
Det er for eksempel sjældent at en hund piver for at vise smerte, og du vil også kunne se at din hund glad tager med til træning, på luftetur, på jagt og så videre, selvom den reelt har hold i ryggen.
Jeg anbefaler, at alle hunde bliver tjekket en og helst to gange årligt. Det kan sammenlignes med en bil, der bliver sendt til service. Hvis din hund kommer til serviceeftersyn, bliver den tjekket igennem og vi kan undgå at småting sætter sig til store ting, som kan give nedsat livskvalitet og måske forkorte hundens liv.
Hvor gammel skal hunden være
Alle hunde har gavn af osteopati uanset alder.
Hundehvalpe kan være blevet klemt som foster eller under fødslen, og det er almindeligt at opdrættere får tjekket hvalpekuld inden afrejse til den nye familie.
Under opvæksten er det en god ide at få tjekket hunden nogle gange, så unghunden får de bedste muligheder for at vokse op og blive en sund og stærk hund.
Den voksne hund kan med fordel tjekkes en eller to gange om året.
Den gamle hund har ofte fået småskavanker og er blevet slidt igennem livet. Den fortjener at blive passet godt på i sit livs efterår, så den kan have det godt og være en glad og aktiv hund længst muligt.
Hvor mange gange skal hunden komme
Det typiske forløb er at en hund kommer to gange med 3-4 ugers mellemrum og derefter 1 - 2 gange årligt. Det bliver dog altid individuelt vurderet, hvad der er behov for. Hvis der er tale om belastninger i hundens krop, som har stået på i længere tid - måske flere år- vil behandlingsforløbet oftest blive lidt længere.